Vrijwilligerswerk in Groningen: waar moet je zijn?

Jimmys Groningen

Zoek je leuk vrijwilligerswerk in Groningen? Heb je een idee voor een initiatief, project of evenement dat je graag met anderen wilt uitvoeren? Of zoek je vrijwilligers voor je vereniging of stichting? Dan bieden websites en Facebook-pagina’s niet altijd uitkomst. Soms is gewoon het prettiger persoonlijk hierover met iemand van gedachten te wisselen. Iemand die lokale situatie en organisatie in Groningen goed kent. In Groningen zijn twee plekken waar je in die gevallen zo naar binnen kunt lopen: Jimmy’s en LINK 050.

LINK 050: alle leeftijden

LINK 050 is een nieuwe plek in Groningen voor jong en oud, aan de Oude Ebbingestraat 55. LINK staat voor ‘Locatie voor Ideeën, Netwerk en Kennis’. Er zijn in de stad namelijk veel bewoners met goede ideeën. Link 050 verzamelt die, zodat anderen zich erbij kunnen aansluiten. En omdat ook de Vrijwilligers Vacaturebank er gehuisvest is, kan er vaak snel geschakeld worden. Het is daarnaast ook de plek voor vragen over vrijwilligerswerk. Tenslotte verzorgt LINK 050 ook gratis workshops.
www.link050.nl

Jimmy’s: voor jongeren

Ongeveer een zelfde soort broedplaats als LINK 050, maar dan specifiek voor jongeren is Jimmy’s. Hier werken vrijwilligers en stagiaires, en zij helpen andere jongeren bij het vinden van een antwoord op hun vraag of om mee te denken hun plannen en ideeën. Ook helpen ze bij het vinden van vrijwilligerswerk. Ook Jimmy’s zit in het centrum van Groningen, aan Herestraat 100.
www.jimmys050.nl

Link050
Link050 vind je aan de Oude Ebbingestraat in Groningen. Je kunt er gewoon naar binnen lopen (als ze open zijn natuurlijk).