Coronavirus: Voorkom eenzaamheid en beteken iets voor een ander.

Donderdag zijn er extra maatregelen om bestrijding van het Coronavirus in te dammen. Gevolg is dat o.a. de komende twee weken het onderwijs wordt gestaakt op de Hanzehogeschool en de RUG. Zit je met de tijd omhoog , heb je geen klachten of  wil je er zijn voor iemand die het moeilijk heeft? Wij hebben wat mogelijkheden op een rij gezet waardoor je ook de komende twee weken toch de handen uit de mouwen kan steken.

Stichting Femina zoekt organisatietalent

Ben jij goed in plannen en organiseren? Stichting Femina is op zoek naar een secretarieel medewerker. Beantwoordt inkomende mail en verwerk de correspondentie wat plaats heeft gevonden met de stakeholders van de stichting. Heb je een uur per week tijd? Dan kan je thuis achter je computer of laptop prima iets bijdragen.

Beteken iets voor een oudere stadsgenoot 

De maatregelen hebben impact op het onderhouden van sociale contacten. Zeker voor ouderen en alleenstaanden ligt eenzaamheid op de loer. Ken je iemand die in deze tijd liever niet de deur uit wil? Op Wehelpen.nl staat genoeg aanbod van mensen die jouw hulp wel kunnen gebruiken. Help bijvoorbeeld met het doen van de boodschappen. Het enige wat je hoeft te doen is boodschappen doen, tas aan de deur hangen en een Tikkie versturen.

Voorkom eenzaamheid

Wil je aan een oudere laten weten dat je er voor hem of haar bent? Omapost heeft Coromapost gelanceerd. Hiermee kan je een kaartje sturen en laten weten aan je opa/oma of een andere oudere dat je wel aan hem of haar denkt. Zo geef je toch kleur aan de dag van een andere.

Het coronavirus in het kort (bron: RIVM)

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen