FIX en Humanitas matchen jongeren aan vrijwilligerswerk op Valentijnsdag

Op vrijdag 14 februari, de dag van de liefde stond het Forum Groningen in het teken van de matchmarkt voor vrijwilligerswerk: ”Wie kan ik helpen?”. Tussen de 50 en 100 jongeren hebben kennisgemaakt met verschillende vrijwilligersorganisaties. Daarnaast konden ze meedoen aan leuke workshops die de jongeren op weg hielpen met het vinden van vrijwilligerswerk.

Prijzen vanuit vrijwilligersorganisaties en veel matches

COC Groningen& Drenthe, Dierenambulance Groningen, Humanitas, Jimmy’s, De Kindertelefoon, Kledingbank Maxima, Noorderzon, Stichting Present, Scoutinggroep de Jutters, Rode Kruis Studentendesk Groningen, Stadjers Hand in Hand, Link050, De Zonnebloem en WeHelpen, L waren aanwezig om jongeren van alles te vertellen wat ze konden doen. Aan de hand van een bingokaart gingen bezoekers alle organisaties  langs. Wie de bingokaart vol had, maakte kans op leuke prijzen die zijn aangeboden door de vrijwilligersorganisaties. O.a een Sport & Fit cadeaubon, bonnen voor de Groene Stoel, merchandisepakket van Noorderzon en 2 tickets voor Simplon. De organisaties waren tevreden over het verloop. Zo hebben bij Humanitas 40 jongeren aangegeven om vrijwilligerswerk te doen en bij Noorderzon willen 15 jongeren aan de slag.

 

Voor ieder wat wils 

Naast dat bezoekers kennis konden maken met vrijwilligersorganisaties, was er ook van alles te doen om te ontdekken waar hun talenten liggen door middel van de verschillende workshops. Stichting Present gaf een workshop wat gericht was op  het verkennen van welk vrijwilligerswerk bij je past. Aan de hand van leuke werkvormen werd de wereld van de deelnemers vergroot. Was dat minder je ding, dan kon je ook mee met de ”Proeverij Vrijwilligerswerk”. De deelnemers werden meegenomen langs allemaal vrijwilligersorganisaties rondom het Forum. Zo konden ze een kijkje nemen achter de schermen bij Club VERA en konden ze daar mee doen aan Spijkerpoepen en kans maken op 2 tickets voor een concert. Verder vertelde de Fietsstewards ook wat zij deden. De jongeren konden knutselen aan een fiets. Voor wie totaal iets anders wil was er ook aanbod, De jongeren van Jimmy’s hebben een workshop gegeven over hoe je je presenteert op sociale media voor toekomstige werkgevers. De deelnemers moesten o.a. elkaar googlen en zo kwamen ze erachter wat erover hen was te vinden op internet.

Workshop: Ontdek welk vrijwilligerswerk bij je past

Adviesgesprekken en heel veel klussen 

En als dat nog niet genoeg was. Vanuit FIX voerde Floor en Joris adviesgesprekken om  bezoekers op weg te helpen met het vinden van de klus die bij hen past. Ook kon er een brief worden geschreven naar een gewetensgevangene bij Amnesty International. Een aantal bezoekers heeft dit ook gedaan. Daarna konden ze via de route van  de ballonnen naar beneden lopen en zagen ze tegelijkertijd al het aanbod van vrijwilligerswerk in één oogopslag.

Een jaar lang Swapfiets 

De matchmarkt voor vrijwilligerswerk werd afgesloten met een verloting van een jaar lang gratis Swapfiets. Deze prijs is aangeboden vanuit de organisaties die FIX maken (WeHelpen, Healthcoin, Jimmy’s en Link050). Alle jongeren die betrokken zijn bij een vrijwilligersorganisatie konden een lootje inleveren. Uiteindelijk kwam Frederiek als blije winnaar uit de bus. Gefeliciteerd.

De Matchmarkt Vrijwilligerswerk: ”Wie kan ik helpen?” is georganiseerd door de jongeren die betrokken zijn bij FIX en Humanitas. Het was een geslaagde middag waarbij er veel jongeren de kans hebben gekregen om te ontdekken wat bij hen past. De jongeren hebben op een mooie manier laten zien hoe je je op een leuke manier kan inzetten voor de maatschappij.

Check hier de aftermovie.