FIX wil groeien en jongeren laten ontdekken waar hun talenten liggen

Je kent FIX natuurlijk als de makelaar voor vrijwilligerswerk. Ben je tussen de 14 en 27 jaar dan helpen wij jou aan een klus die jij leuk vindt. Dit doen we op verschillende manieren en met veel plezier. We hebben gemerkt hoe gaaf het is om je in te zetten voor de maatschappij, daarom hebben we de afgelopen periode niet stilgezeten en zijn we bezig met een plan om FIX nog leuker te maken.

Ontdek op je eigen manier waar je talenten liggen

We vinden het belangrijk dat je wordt gematcht aan vrijwilligerswerk wat bij je past, je op een laagdrempelige manier erachter komt waar je talenten liggen en op een goede manier iets betekent voor de maatschappij. Hier gaan we ook flink in investeren. Zo willen we graag ervoor zorgen dat  je aan de slag kan op één of meerdere toffe plekken binnen zorg, welzijn, cultuur, sport en techniek, retail en horeca. Het is aan jou de keus om te bedenken hoe je dit vorm geeft.

Maar het is natuurlijk ook mogelijk om iets voor FIX te doen. FIX is voor en door jongeren. Jij krijgt een grote rol in het werven, matchen en begeleiden van jongeren. Zo kan je bijvoorbeeld matchmarkten organiseren, inloopspreekuren bemannen en voorlichting geven aan andere jongeren. Daarnaast denk je mee over hoe wij jongeren het beste enthousiast kunnen maken om mee te doen.

FIX richt zich op dit moment op jongeren uit de gemeente Groningen, maar we willen graag heel Noord Nederland bereiken. Later maken we bekend hoe alles in zijn werk gaat en wie er aan mee doen.

Wat merk ik ervan? 

In principe merk je er op dit moment weinig van. We zijn namelijk nog in afwachting of dit door kan gaan. Dit horen we rond november. Houd in ieder geval onze sociale mediakanalen en website goed in de gaten, daar vertellen we je alle details.

Denk je van ”Hé dit is wat voor mij?” Neem vooral contact met ons op. We vertellen je graag meer en wellicht dat je kan meedenken over de uitvoering. En als je toch bezig bent, schrijf je dan ook meteen in. We kunnen je dan helpen aan vrijwilligerswerk, maar ook hoor je dan als één van de eersten als we definitief los mogen.

In de tussentijd delen we vooral vacatures, ervaringen van andere jongeren en nog veel meer. Blijf ons volgen op Facebook en Instagram. 

Ook als je werkt bij een vrijwilligersorganisatie, kunnen we je blijven informeren. Mocht je dit willen neem dan contact met ons. We vertellen graag meer erover.