Het is geweldig om samen iets voor anderen te betekenen

Vrijwilligerswerk kan je samen of alleen doen. Maar wat zijn nou de ervaringen van andere jongeren? Vanuit het project ”Eropaf” hebben Martijn en Elisa zich ingezet voor de maatschappij.

Wat zijn hun ervaringen?

Als vrijwilliger ben ik begonnen in een ouderencentrum. In dit ouderencentrum leven mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en ondersteuning nodig hebben bij de dagelijkse dingetjes. Ik heb hier de bingo geleid. Mijn taken waren koffie schenken, en mensen helpen met het vinden van de juiste cijfers. Waarschijnlijk als je het zo leest zal je wel denken wat klinkt dit saai, maar uit eigen ervaring kan ik vertellen dat dit het tegenovergestelde is. Ik heb veel gelachen met de ouderen, hun gelukkig zien worden. En dat deed mij heel goed. Ik heb dit toen niet alleen gedaan. Ik heb samen met andere collega’s ervoor gezorgd dat alles zo goed mogelijk verliep tijdens de bingo. Hierin heb ik ook veel humor mogen ervaren. De tijd vliegt voorbij wanneer je bezig bent en wat je hierin voor anderen kan betekenen vind ik iets heel moois om te delen.

Martijn

Ik ben Elisa en ik begeleid graag jongeren bij het maken van hun huiswerk. Ik heb vroeger zelf ervaren hoe vervelend het kan zijn om jezelf aan te zetten tot het maken van huiswerk. Toen ik zelf hulp heb gehad hiervoor,  merkte ik dat ik weer met plezier naar school kon. En kreeg ik weer het gevoel dat ik er controle over had. Het betekent voor mij veel om iets aan andere jongeren te kunnen meegeven.

Elisa