Jakob: Vrijwilligerswerk bij Jimmy’s zorgt voor leuke vriendschappen

Jimmy’s is een organisatie voor en door jongeren. Jongeren met een vraag kunnen hier naar binnen lopen als ze hier hulp bij nodig hebben. Als vrijwilliger bij Jimmy’s sta je andere jongeren bij en help je hen met hun hulpvraag. Leuk is dat iedereen dat doet op het gebied waar hij of zij het meeste van weet.  Heb je bijvoorbeeld vragen over DUO? Dan kan je terecht bij Jakob Mulder. Uit zijn eigen ervaring helpt hij jongeren op weg. Maar hij doet nog veel meer, en levert daarmee een goede bijdrage aan de maatschappij.

Workshops geven aan andere jongeren 

Naast dat hij de helpende hand biedt, organiseert hij regelmatig jamsessies en uitwisselingen bij Jimmy’s. En  geeft hij workshops vanuit Jimmy’s.  De workshops die hij geeft gaan vaak over drugs, alle dingen die je moeten en/of regelen als je 18 wordt of over veilig gebruik van sociale media.

‘Het geeft mij goede energie om iemand te helpen”

Jakob heeft zijn stage gedaan bij Jimmy’s en weet daardoor hoe hij jongeren kan ondersteunen en begeleiden bij hun stage. Hij vindt het bij Jimmy’s een fijne plek om te zijn en te werken, daarom is hij ook als vrijwilliger actief. Binnen Jimmy’s  wordt Peer Support toegepast. Een werkwijze waarbij jongeren elkaar helpen. Dit bevalt Jakob goed, omdat hij het belangrijk vindt om tijdens het hulp bieden naast iemand te staan en een gelijkwaardige positie te hebben. Het geeft mij een goed gevoel en positieve energie om iemand te helpen”

Vrijwilligerwerk verbindt

Maar wat is nou de leukste ervaring binnen zijn vrijwilligerswerk? Dat weet hij niet. Maar hij weet wel dat hij het altijd fijn vindt als iemand geholpen de deur uit gaat. Het wordt voor hem nooit saai om iemand blijer naar huis te laten vertrekken. Daarnaast benoemt hij nog dat hij het leuk vindt dat vrijwilligerswerk mensen verbind met elkaar. “Er ontstaan hele leuke vriendschappen bij Jimmy’s.”