Leerlingen Leon van Gelder school ontdekten wat zij leuk vinden

Jongeren van de Leon van Gelderschool hebben van september 2019 tot januari 2020 de kans gekregen om te ontdekken wat ze leuk vinden. Dankzij een samenwerking tussen FIX en de Leon van Gelderschool kregen de 4e jaars leerlingen in de richting van Zorg en Welzijn de kans om een kijkje te nemen in de praktijk en tegelijkertijd betekende ze iets voor de maatschappij. Als makelaar in vrijwilligerswerk zorgde FIX ervoor dat de leerlingen terecht konden bij een leuke vrijwilligersorganisatie. Volgens de leerlingen was het fijn dat ze even weg bij school waren en de praktijk in konden.

Voor ieder wat wils

Er werd drie keer een matchmarkt georganiseerd waar de leerlingen konden zien wat er allemaal was te doen. Deze vonden plaats op 20 september, 18 oktober en 10 januari. Centraal stond het helpen zoeken naar een leuke plek waar de leerling graag 6 uur aan de slag wilde. Jimmy’s, SCN, Stichting Ongestoord, Humanitas, Golazo Noord Nederland, Westerholm Haren, Simplon Jongerenhotel, Jonge Harten festival, Dierenweide Groningen, GRID, OOG, Maaklab en ZINN boden plekken aan waar een leerling terecht kon. Zo konden de jongeren meekijken in een hotel, hebben ze geholpen bij de 4 Mijl van Groningen en mochten een aantal leerlingen het publiek begeleiden bij Jonge Harten. Voor ieder was wat wils.

Ook bij Jimmy’s werd alles uit de kast de getrokken om de leerlingen te laten zien wat ze te bieden hadden.

‘’Bij Jimmy’s mocht ik een make-up middag organiseren. Hierdoor ontdekte ik dat het organiseren van activiteiten niet echt mijn ding was. Verder vond ik het prima’’ Leerling Leon van Gelderschool.

Veel nieuwe ervaringen

Ongeveer 30 leerlingen zijn geholpen aan vrijwilligerswerk. De pilot in samenwerking met de Leon van Gelderschool  bood een goede mogelijkheid om zoveel mogelijk jongeren te helpen aan een klus die bij hen past, maar ook zijn er genoeg nieuwe ervaringen opgedaan voor in de toekomst.