”Vrijwilligerswerk laat mij ontdekken dat er meerdere wegen naar Rome leiden” Danisha (18 jaar)

Dit heeft Danisha (18 jaar) geleerd uit haar vrijwilligerswerk bij Maak-Lab-Gro (voorheen Wallhallab). Via FIX is ze geholpen aan een een klus die bij haar past. Ze was op zoek naar een plek waar ze 42 uur vrijwilligerswerk kon doen voor haar opleiding. Het liefst wilde ze met kinderen gaan werken. ”FIX heeft me een aantal opties geboden van organisaties waar ik terecht kon. Daaruit heb ik de leukste plek gekozen en hier kon ik snel aan de slag.’

”Er is meer ruimte om aandacht te geven aan kinderen in vergelijking met een kinderopvang”

Maak-Lab- Gro is een werk-en leerplaats waar kinderen kunnen werken aan verschillende (technische) dingen. Dit wordt gedaan in vaste groepen. Danisha ondersteunt de kinderen en zorgt ervoor dat ze met plezier iets kunnen maken. Volgens Danisha is dit werk anders dan bijvoorbeeld het meehelpen op een kinderopvang. ”Ik merk dat er meer ruimte is om aandacht te geven aan de kinderen”.

Danisha: ”Het leukste aan mijn vrijwilligerswerk vind ik de omgang met kinderen en hun verschillende achtergronden. Ik leer ze goed met elkaar samenwerken en geef ze ook persoonlijke aandacht”. Als er weinig kinderen zijn, dan is er ook minder te doen. Danisha besteedt haar tijd dan om zelf iets te maken.

”Vrijwilligerswerk is goed te combineren met studie”

In het begin mocht Danisha vooral meelopen. Er zijn voor haar voldoende aanspreekpunten bij de organisatie voor als ze er niet uitkomt. Het vrijwilligerswerk is goed te combineren met de studie. Danisha raadt het daarom ook andere jongeren aan. ”Ik besteed mijn tijd het liefst bij Maak-Lab-Gro in plaats van alleen thuis te zitten. Je leert vooral ook veel over hoe je moet omgaan met techniek, dat is nuttig voor de toekomst”. Verder ontdek je ook steeds mogelijkheden om tot creatieve oplossingen te komen”.

Danisha: Vrijwilligerswerk is een goede toevoeging voor je CV. Het geeft voldoening om iets voor een ander te doen en daarbij ook iets te leren”. 42 uur vrijwilligerswerk is veelste weinig doordat je je steeds meer verbonden voelt met de organisatie. ”Het is jammer als de middag is afgelopen. Ik blijf daarom na mijn 42 uur regelmatig terugkomen”.