FIX-Groningen

FIX-Groningen is er voor jongeren tussen 14 en 27 jaar die maatschappelijk betrokken (willen) zijn. Er zijn in de stad veel manieren waarop je dit kan doen. Je kan bijvoorbeeld eens meehelpen tijdens een (sport) evenement, op festivals werken of vrijwilligerswerk doen in de vorm van een kinderoppas of shop-maatje. Ook als je nog niet zo goed weet wat je wil en kan doen voor een ander, kan je terecht bij FIX voor advies en hulp bij het vinden van de juiste activiteit voor jou.

Hoe kan ik meedoen?

Superleuk dat je mee wilt doen. FIX biedt verschillende opdrachten waar jij je talenten voor in kan zetten. Wil je meer informatie? Of weet je niet wat bij je past? Stuur ons een appje (06-17042751) en dan maken we een afspraak met jou. In een gezellig gesprek met thee en (veel) koekjes helpen we jou met het vinden van een klus die jij leuk vindt.

Alvast beginnen? Download de Whapp.

Inloopspreekuren 

Op verschillende manieren kan jij de klus vinden die bij jou past. Download de Whapp, stuur ons een bericht via Facebook of instagram. Heb je liever persoonlijk contact? Dan kan dat ook. Stuur ons een appje of een e-mail zodat we een afspraak kunnen maken.

Ik wil me aansluiten bij het FIX-Team

Lijkt het je gaaf om actief te zijn voor FIX? Uiteraard is het ook mogelijk om je aan te sluiten bij ons FIX Team. Schrijf leuke artikelen voor onze website of vlog over jou ervaringen met vrijwilligerswerk. Niets is te gek. Hier kan je vinden wat wij te bieden hebben. Stuur ons een appje en wij zorgen ervoor dat je mee kan doen.

Op dit moment kan je voor vrijwilligerswerk terecht bij Link050. Wil je liever activiteiten organiseren voor en met andere jongeren? Dan ben je van harte welkom bij Jimmy’s. 

Link050

Link050  is het steunpunt van vrijwilligerswerk en bewonersinitiatieven in Groningen. De organisatie vormt een kennis-en netwerkplatform waarmee ideeën ondersteuning krijgen op deskundige wijze. En waar je terecht kan met alle vragen omtrent vrijwilligerswerk in de stad.

Jimmy’s 

Jimmy’s is de plek waar jongeren in Groningen samenkomen. Je kan altijd naar binnenlopen met een vraag of voor het uitvoeren van een leuk idee. Ook kan je hier veel nieuwe mensen ontmoeten.

FIX was  een proeftuin voor de ontwikkeling van het actieprogramma MDT (Maatschappelijke diensttijd). Bij de Maatschappelijke Diensttijd doen jongeren iets voor een ander en leveren zo een bijdrage aan de samenleving. Het wordt omschreven als een ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. En biedt kansen voor het ontwikkelen van (nieuwe) vaardigheden en hun talenten. Ook is MDT de plek voor het ontmoeten van nieuwe mensen en maken van keuzes voor de toekomst. 

Lees hier alles over de MDT.  

Op dit moment faciliteert FIX vooral het koppelen van jongeren aan vrijwilligersorganisaties in de gemeente Groningen.