Heleanne zoekt: Digitaal huiswerkmaatje

Veel scholen bieden nu online lessen aan, maar vaak is er geen tijd om extra aandacht en begeleiding te geven aan de leerling. Jij kan daar verandering in brengen. Word ”Move maatje”.  Dit project is opgezet door Stichting Move en koppelt jongeren aan leerlingen die volgens hun eigen school extra hulp kunnen gebruiken. Je kan dus direct aan de slag en hoeft niet eerst te wachten totdat er hulpvragen zijn.

2x per week kan je skypen/videobellen met de leerling en hem of haar een handje op weg helpen met schoolwerk. Leuk is dat de leerling wekelijks een challenge krijgt waar ze die week mee bezig gaan. De opdrachten zijn leuk, luchtig en sluiten aan op de thema’s talentontwikkeling en maatschappelijke participatie

Over de organisatie

Stichting Move koppelt kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten aan studenten en laat ze samen in actie komen voor hun omgeving. Het doel is dat zowel kinderen als studenten kunnen ontdekken hoe zij de wereld kunnen veranderen. De stichting is begonnen als studenteninitiatief in Utrecht en inmiddels zijn ze actief in tien grote studentensteden. Met het project Move Maatje koppelen ze de vraag vanuit scholen aan de hulp die vrijwilligers kunnen bieden middels een tijdelijk project.