Wil je iets doen met je studentenhuis? Beteken iets voor een oudere stadsgenoot

Er zijn verschillende mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. FIX helpt je graag aan de klus dat bij jou past. Maar wist je dat het ook leuk is om samen met je studentenhuis aan de slag te gaan?

Als je wat extra’s met elkaar wilt doen naast de vaste huisavond, dan hebben wij de tip voor je: Studentenhuis Zoekt Senior.

Wat is Studentenhuis Zoekt Senior?

Naast je studie en sociale leven is er altijd een moment tussendoor om iets voor een andere te betekenen. Zeker als je het ook nog samen met medestudenten kan doen. Denk dan eens aan adoptie. Niet van een hond of konijn, maar een oudere stadsgenoot. Hebben jullie tijd over? En wil je naast de vaste huisavond eens iets anders doen? Studentenhuis Zoekt Senior maakt de juiste match.

Een team van enthousiaste studenten introduceert het studentenhuis bij de senior en zorgt ervoor dat jullie kennis met elkaar gaan maken. .

Wat kan je doen? 

Een spelletje doen, voeren van een goed gesprek. Voorbeelden van activiteiten om extra kleur te geven aan de dag van een oudere stadsgenoot. Studentenhuis Zoekt Senior koppelt al verschillende studentenhuizen aan een senior. Zo ook de meiden van het studentenhuis Soixante-Neuf. Wekelijks gaan zij op pad met mevrouw Thea.

Waarom moet je studentenhuis meedoen? 

Ouderen hebben veel levenservaring. Dus wie weet hoeveel profijt je kan hebben van hun levenswijsheid. Daarnaast beteken je op een leuke manier iets voor een oudere stadsgenoot en kan je samen op een leuke manier aan de slag met mede-studenten.

Wil je hier meer over weten? Kijk op de website van Studentenhuis Zoekt Senior.

Ook kan je altijd een appje (06-17042751) sturen. Wij vertellen je graag meer.